X Ta strona korzysta z plików ciasteczek (ang: cookies). W przypadku braku zgody na ich umieszczenie należy zmienić ustawienia Państwa przeglądarki internetowej tak, aby nie akceptowała ona zapisywania ciasteczek.
Poradnik PrzedŚlubny z poradami ślubnymi dla Narzeczonych. Wszystko na Wasz ślub i wesele - od przygotowań ślubnych przez błogosławieństwa po weselną uroczystość. 
Dziś jest: 21-10-2018 imieniny: Urszuli, Hilarego, Celiny

Bakłażany zapiekane z pomidorem i serem mozarella

Przepis przysłany na konkurs przez użytkowniczkę Madza

zapiekany bakłażan Zapiekane bakłażany

Potrzebne Wam będzie:

  • 1 cały bakłażan
  • 2 pomidory
  • ser mozarella
  • kilka łyżek oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • polecam również bazylię

Bakłażany kroimy na okrągłe plastry o grubości około 1 cm, solimy, odkładamy aby ociekły z soku i straciły swoją gorycz
Pomidory i ser kroimy w cienkie plastry.
Oliwę miksujemy z obranym czosnkiem.
Każdy plaster smarujemy powstałym w ten sposób sosem, kładziemy na to pomidora, plasterek sera mozarella i posypujemy bazylią
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do około 150 stopni, aż do momentu, aż bakłażan będzie miękki a potrawa złocista.

Polecam do tego lekkie wino np. włoskie wytrawne wino musujące

Smacznego!

Poprzedni następny

Udostępnij na swoim profilu Facebook